Traponderdelen

Overzicht van traponderdelen

Hier vind je een samenvatting van alle onderdelen die deel uitmaken van een trap. Het kan nuttig zijn om deze benamingen te kennen en te begrijpen hoe een trap is samengesteld tijdens de communicatie over een nieuwe trap. Op die manier kunnen we je zo goed mogelijk van dienst zijn.

Stootborden

Een robuust, langdurig en bestendig materiaal dat tevens een stijlvolle toevoeging vormt aan je interieur: staal. Vooral in combinatie met natuurlijke materialen creëert het een prachtig contrast. Denk bijvoorbeeld aan een stalen trap met houten treden. Ook kan staal gecombineerd worden met glas voor een eigentijdse, unieke uitstraling. De eenvoud van dit materiaal maakt het tijdloos, en dankzij onze expertise is het een veelzijdige optie voor het vervaardigen van trappen.

Vurenhouten trappen

Een trap gemaakt van vurenhout is enorm populair. Deze populariteit is begrijpelijk, gezien vurenhout een uitstekende keuze is voor trapconstructies. Het hout is eenvoudig te bewerken, heeft een licht gewicht, is duurzaam en bovendien betaalbaar. Daarnaast heeft vurenhout een natuurlijke, neutrale kleur die uitstekend past bij diverse interieurstijlen.

Eikenhouten trappen

Eikenhout straalt een kenmerkende en stoere uitstraling uit. Een belangrijk voordeel van eikenhout is dat het zowel sterk als relatief gemakkelijk te bewerken is. Daarom staat een trap van eikenhout bekend om zijn stevigheid en langdurige duurzaamheid, zonder snel tekenen van slijtage te vertonen. De natuurlijke kleur van eikenhout kan eenvoudig worden aangepast door behandeling met gekleurde wax of olie, waardoor de trap perfect kan worden afgestemd op je persoonlijke voorkeuren en interieurstijl.

Beukenhouten trappen

Een trap vervaardigd uit beukenhout biedt tal van voordelen. Beukenhout staat bekend om zijn hardheid en duurzaamheid, waardoor een beuken trap lang meegaat zonder zichtbare tekenen van slijtage. Bovendien is deze houtsoort goed te bewerken en te buigen, waardoor het geschikt is voor diverse trapontwerpen. Een bijkomend voordeel van een beuken trap is de minimale neiging tot splintering, waardoor deze veilig blootsvoets kan worden belopen. Hoewel de prijs van beukenhout de afgelopen jaren aanzienlijk is gestegen, blijft het relatief betaalbaar.

Yellow Poplar trappen

Yellow Poplar is een harde houtsoort die vaak een rechtlijnige en gelijkmatige nerfstructuur heeft, wat resulteert in een nette en aantrekkelijke afwerking. Het kernhout van Yellow Poplar varieert meestal van lichtgeel tot lichtbruin van kleur. Het buitenste deel van de boomstam, net onder de schors, is nog lichter van tint. Hoewel het wellicht geen zeer opvallend uiterlijk heeft, maakt de lichte kleur het een favoriete keuze voor projecten waar schilderwerk gewenst is

Trapverlichting

De keuze van trapverlichting is van groot belang. Je wilt namelijk voorkomen dat er donkere plekken of schaduwvlekken op de treden ontstaan, aangezien dit snel tot ongelukken kan leiden. Er zijn verschillende manieren om een trap te verlichten, wat handig is omdat de trap gedurende de nacht goed verlicht moet zijn.

Wij denken graag met u mee

We helpen u graag bij het samenstellen van een trap die aansluit bij uw ideeën, wensen en budget.