Materialen

Overzicht van verschillende materialen

Trappen kunnen vervaardigd worden uit diverse materialen. Hieronder vindt u een overzicht van de materialen die wij vaak gebruiken.

Heeft u vragen of wenst u advies om te bepalen wat het beste bij uw wensen past? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Stalen trappen in combinatie met hout

Een robuust, langdurig en bestendig materiaal dat tevens een stijlvolle toevoeging vormt aan je interieur: staal. Vooral in combinatie met natuurlijke materialen creëert het een prachtig contrast. Denk bijvoorbeeld aan een stalen trap met houten treden. Ook kan staal gecombineerd worden met glas voor een eigentijdse, unieke uitstraling. De eenvoud van dit materiaal maakt het tijdloos, en dankzij onze expertise is het een veelzijdige optie voor het vervaardigen van trappen.

1000022061

Vurenhouten trappen

Een trap gemaakt van vurenhout is enorm populair. Het hout is eenvoudig te bewerken, heeft een licht gewicht, is duurzaam en bovendien betaalbaar. Daarnaast heeft vurenhout een natuurlijke, neutrale kleur die uitstekend past bij diverse interieurstijlen. Deze trap kan in grondverf worden aangeleverd of in blanke lak.

IMG_4944

Eikenhouten trappen

Eikenhout straalt een kenmerkende en stoere uitstraling uit. Deze kan op kleur aangeleverd worden of in blanke lak.

1000021086

Yellow Poplar trappen

Het kernhout van Yellow Poplar varieert meestal van lichtgeel tot lichtbruin van kleur. Het buitenste deel van de boomstam, net onder de schors, is nog lichter van tint. Hoewel het wellicht geen zeer opvallend uiterlijk heeft, maakt de lichte kleur het een favoriete keuze voor projecten waar schilderwerk gewenst is.

IMG_5350

Trapverlichting

De keuze van trapverlichting is van groot belang. Je wilt namelijk voorkomen dat er donkere plekken of schaduwvlekken op de treden ontstaan, aangezien dit snel tot ongelukken kan leiden. Er zijn verschillende manieren om een trap te verlichten, wat handig is omdat de trap gedurende de nacht goed verlicht moet zijn.

Object-z

Wij denken graag met u mee

We helpen u graag bij het samenstellen van een trap die aansluit bij uw ideeën, wensen en budget.